Uppdaterad 01 augusti 08:33

01 augusti 08:12, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 80-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits (se nedan).

22.35 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en trafikolycka på Munksjöbron, Jönköping. Två personbilar hade kolliderat. Totalt fem personer färdades i bilarna och samtliga fördes till sjukhus i ambulans. Polisens presstalesperson har inga uppgifter gällande skadeläget för dessa. Båda bilarna bärgades från platsen. Vägen stängdes av för trafik under räddningsarbetet. En anmälan gällande trafikolycka har upprättats.

23.07 Polisen tog emot ett samtal gällande en bil som kört i diket i Korsberga, Vetlanda. När polis kom fram satt en berusad och aggressiv man utanför bilen. Vid ingripandet blev mannen aggressiv mot patrullen och tumult uppstod. Mannen sprejades med OC-sprej och belades med handfängsel. Mannen greps misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott. En polis skadades lindrigt vid händelsen.

00.58 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en kollision mellan en personbil och älg i Råslätt, Jönköping. Trafiken stängdes av under räddningsarbetet. Ingen person skadades och bilen bärgades från platsen. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

03.12 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en bostad på Trädgårdsgatan, Eksjö. När räddningstjänst kom var det rökutveckling i bostaden, inga öppna lågor. Polisen har dokumenterat platsen samt hållit förhör med personer i fastigheten. En anmälan har upprättats gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat personer med psykisk ohälsa, larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.