10 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

02.12 Trollhättan, mordbrand.
Brinner på ett café på Strandgatan varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Skall råda stor spridningsrisk enligt uppgifter från platsen. Branden släckt vid 02:30-tiden och oklart i skrivande stund hur branden startat. Området spärras av i avvaktan på tekniker som kommer göra en platsundersökning.

04.17 Mölndal, personrån.
En man blir nedslagen bakifrån i området Bifrost och rånad på sina tillhörigheter. Troligen flera gärningsmän som hjälpts åt att råna honom. Han säger vidare att det inträffade ca 30 min innan polis larmades till platsen. Under tiden som polis hör anmälaren så hittas hans plånbok i närområdet men det saknas en del saker i den.

04.19 Borås, inbrottsstöld.
En väktare upptäcker att det är ett pågående inbrott på en restaurang på Torggatan. När tjuven inser att man är upptäckt så försöker denne att springa från platsen men väktaren lyckas gripa vederbörande. Visar sig vara en kvinna i 25 års åldern som varit inne på restaurangen och bl.a. tillgripet cigaretter som polisen nu tar i beslag.

05.07 Mark, inbrottsstöld.
Ett kameralarm till en butik på Varbergsvägen går varför polis beger sig till platsen. Kontaktmannen som bor i närheten är snabbt på plats men då har tjuvarna redan hunnit lämna. Man kan konstatera att man lyft ut ett fönster och på så vis lyckats ta sig in. Det saknas lite cigaretter bl.a. Polisen har säkrat spår på platsen samt en hund sökte av närområdet men ingen gripen i nuläget.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.