11 augusti 08:19, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.48 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits och en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. Ingen har anträffats drogpåverkad.

00.02 polisen fick samtal från en inringare som såg två ungdomar som stod och rökte och verkade onormalt intresserade av uppställda cyklar på platsen, Såpkullen i Norrköping. Inringaren trodde att de hade dåliga avsikter. Polisen åkte till platsen och träffade på två pojkar, 14 och 12 år gamla. Polispatrullen kunde inte upptäcka något annat på platsen än att de båda stått och rökt och eldat några mindre pinnar. Polisen tog kontakt med båda pojkarnas vårdnadshavare och de informerades och tog hand om sina barn.

00.21 samtal till polisen om viltolycka på riksväg 32 där en bilist kört på en älg. Älgen dog på plats men ingen människa skadades. Älgen hämtas av Trafikverkets entreprenör. Ingen misstanke om brott.

00.45 SOS-larm om trafikolycka på riksväg 134 i Kinda. Bilist hade kört in i ett vägräcke efter att ha väjt för vilt. Ingen brottsmisstanke.

01.57 SOS-larm till polisen om brand utomhus vid Linghemsskolan, Linköping. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om skadegörelse.

Misstänkt drabbad av karma

05:33 Polis och ambulans kallades till Åbylundsgatan i Linköping. En man hade cyklat omkull och slagit sig i huvudet.

Polispatrullen fick kännedom att mannen hade en väska med olika verktyg med sig. Den cyklande mannen kunde inte förklara sig riktigt och under samtalet uppstod misstanke om att det fanns ett brottsligt uppsåt.

Mannen som är i 40-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus och är misstänkt för häleri.

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.