11 augusti 08:19, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Sörmland.

07.17 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.37 polisen kallades till en bostadsadress i Oxelösund. Inringare berättade om en mycket högljudd skrikande man som väckte boende. Polisen åkte till platsen för att närmare ta reda på vad som hänt. Polisen träffade på den aktuella mannen, som uppträdde aggressivt och belades med handfängsel. Vid en närmare utredning av vad han gjort visade det sig att han riktat sig mot en särskild person som bor på platsen och uppstod misstankar om grovt hemfridsbrott och olaga hot. Mannen, som är i 40-årsåldern omhändertogs och fördes till polisstationen för tillnyktring och sedan förhör. Han blev även misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. På grund av att en yngre person har drabbats av händelsen gör polisen även en anmälan om händelsen till socialtjänsten.

05.17 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Gumsbacken på E4 Nyköping blev en bilförare misstänkt för drograttfylleri. En man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.