11 augusti 16:50, Motorfordon, stöld, Hallsberg

Polis har gripit en man i 40-årsåldern i Hallsberg, misstänkt för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.

Mannen hade vid 16-tiden stulit en bil i Kumla. Ägaren kunde spåra bilen till Pålsboda via "spåra min I-phone" eftersom mobilen hade legat kvar i bilen då den stals.

Då ägaren, efter att ha kontaktat polisen, åkt mot Pålsboda mötte hon sin bil och kunde följa efter den mot Hallsberg där mannen parkerade bilen i närheten av alléskolan.

Mannen stal en datorväska från bilen som han lämnade till fots. Dock kunde han följas på avstånd där polisen kunde lotsas rätt och gripa mannen. Det skedde i ett buskage nära Samzeli-viadukten där han gömt sig.

Datorväskan hade han slängt ifrån sig utefter flyktvägen men den anträffades liksom målsägarens mobiltelefon som en polishund hittade vid saksök.

Förutom stöld och tillgrpp av fortsakaffningsmedel är mannen också misstänkt för rattfylleri.

Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om den misstänkte ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.