12 augusti 08:27, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, en drogpåverkad har fått följa med för provtagning.

00.16 polisen fick samtal från en inringare som blivit utsatt för grön laser i närheten av Järnvägsgatan i Linköping. Polisen startade en insats med anledning av att det inkommit ett flertal samtal/anmälningar om liknande brott på denna plats i närtid. I dessa fall har förare av olika typer av fordon blivit utsatta. Inringaren i detta aktuella fallet kände sveda i ögonen. Polisen rubricerade händelsen som försök till grov misshandel och efter att flera personer hade förhörts beslutade sig polisen att genomföra en husrannsakan i en bostad på en intilliggande gata. Vid husrannsakan anträffades ett grön-laserinstrument med misstänkt hög effekt och även två personer som misstänks för innehavet av instrumentet och försök till grov misshandel. Det är en man och en kvinna i 30- respektive 25-årsåldern. De frihetsberövades inte men är ändå misstänkta.

Om det finns fler personer som utsatts för bestrålning av grön laser i området omkring Resecentrum i Linköping i närtid ombed de att anmäla brottet till polisen om det inte redan är gjort.

01.49 polisen stoppade en bilist på Söderleden i Linköping med anledning av att polispatrullen observerade att bilisten gjorde sig skyldig till onödig störande körning. Föraren, en man i 20-årsåldern nekade till brott varför det inte gick att utfärda böter på platsen. Mannen är nu misstänkt för två fall av omödig störande körning och ärendet kommer att överlämnas till åklagare. Om förnekandet kvarstår kan åklagaren åtala bilföraren.

02.28 polisen fick ett SOS-larm om brand i Linghem, i närheten av Himnabadet. Det visade sig vara en hög med trä som brann, vilket hade observerats av ett vittne som larmade. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att det var ca 10 kvm som brunnit. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

Detta är tredje branden nattetid i Linghem och polisen vill göra allmänheten uppmärksam på detta. Polisen behöver allmänhetens hjälp med tips och iakttagelser om misstänkta personer och fordon som rör sig i området främst nattetid. Fotografera gärna misstänkta personer/fordon och tipsa polisen. I akuta fall kan man ringa 112, annars i icke brådskande fall 114 14 eller lämna tips via polisens tipsformulär på polisen.se

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.