12 augusti 10:53, Stöld/inbrott, Hudiksvall

Polisen önskar få in tips och iakttagelser efter inbrottstölden på Elgiganten i Hudiksvall den 7 augusti klockan 05:00-05:42.

Brottet

Gärningsmännen kom över mobiltelefoner, bärbara datorer och teknik för miljonvärden. Inget av det tillgripna godset har anträffats. Brottet är rubricerat som grov stöld. 

Vid inbrottet använde gärningsmännen en traktor för att forcera dörren. Traktorn var tillgripen från ett närliggande företag.

Vid inbrottet finns det bilder på flera gärningsmän som inte har kunnat identifieras ännu. Hela händelseförloppet sker mycket snabbt.

Frihetsberövade 

En kort tid efter inbrottet greps fyra personer misstänkta för den grova stölden. Åklagare tvingades senare, dagen efter den 8 augusti, frige personerna i brist på bevis till en häktning.

Utredningen

Polisens tekniker har sökt spår på platsen och svar på eventuella analyser avvaktas.

Polisen söker iakttagelser och vittnen kring händelsen. Det går inte att utesluta att personerna som begick brottet har tidigare varit till platsen och rekognoserat innan de genomförde den grova stölden.

Alla iakttagelser kring brottsplatsen från klockan 05:00-05:45 den 7 augusti är av stort intresse.

Iakttagelser av en silverfärgad Audi som de fyra misstänkta greps i är av intresse både före och efter inbrottet.

Förundersökningen leds av åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle. 

Tips och iakttagelser lämnas till polisen på telefon 114 14 eller mail.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.