Uppdaterad 12 augusti 20:58

12 augusti 17:26, Vapenlagen, Vårgårda

Insats mot bostad i Vårgårda, misstanke om vapenbrott.

Polisen får in uppgifter om en man som från sin på Kungsgatan bostad utträtt märkligt och hotfullt. Han ska ha visat upp något som kan vara ett vapen och varit hotfull mot grannar mm. Ytterligare uppgifter som polisen får del av pekar på att mannen kan inneha någon typ av vapen.

Flera polispatruller larmas till platsen. Polisinsatschefen på plats önskar biträde av insatsstyrkan som skickas från Göteborg. Fram till dess att insatsstyrkan är på plats gäller "fryst läge". Brottsmisstanken är vapenbrott.

Kl:18.44 Insatsstyrkan på plats. De går in i lägenheten. De kan säkra/gripa den misstänkta mannen i lägenheten. Husrannsakan genomförs nu i bostaden för att söka efter vapen.

Husrannsakan genomförd. Inget beslag av vapen.  

Kl 20.45 Uppdatering: Efter genomgång av rättsliga läget visar det sig att den man som varit föremål för frihetsberövande inte kunde gripas/det fanns inte grund för gripande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.