13 augusti 07:47, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västernorrlands län.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

01:13 Drograttfylleri, Hörnösand
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, han medtas för provtagning och förhör. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri samt narkotikabrott. Även en passagerare i bilen misstänks för narkotikabrott. 

01:15 Inbrott, Timrå
Polisen beordras till en villa i Timrå med anledning av ett nyligen inträffat inbrott. Okänd gärningsperson/personer ska ha tagit sig in i villan. Det är oklart om något har tillgripits. Huset är avspärrat och en teknisk undersökning ska genomföras. Ingen person är frihetsberövad i ärendet. 

03:45 Brand, Härnösand
Polisen beordras till en villa i Härnösand med anledning av en brand. Det finns inga uppgifter om att några personskador ska ha uppstått. Polisen upprättar en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ingen misstänkt i nuläget. Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning ska utföras. 

03:53 Stöld, Sundsvall
Polisen beordras till Stenstan med anledning av att billarm har tjutit. En person som misstänks ha gjort inbrott i en bil ska sedan ha lämnat platsen. Polisen påträffar en man som stämmer in på signalementet. Han bär på sig misstänkt stöldgods. Mannen, som är i 20-årsåldern, grips misstänkt för stöld ur fordon. Efter förhör ska åklagare besluta om han ska anhållas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.