13 augusti 08:30, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och ingen har behövt följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.21 polisen kallades Köpetorpsgatan i Linköping med anledning av trafikolycka. En bilist hade kört in i ett staket. Ingen person hade skadats. Polisen åkte till platsen och det visade sig att föraren av bilen saknade körkort. Det var en pojke i övre tonåren som blev misstänkt för olovlig körning. Den som förfogade över bilen är en man i 20-årsåldern och han blev misstänkt för tillåtande av olovlig körning eftersom han misstänks ha haft vetskap om att föraren saknar körkort. Polisen höll förhör med de inblandade på platsen och underrättade bilägaren.

01.58 polisen kallades till Kungsgatan i Norrköping med anledning av en pågående misshandel. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. En drabbad man i 30-årsåldern fick åka ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel. Några män som befann sig på platsen har identifierats och fotograferats för att möjliggöra en utredning av händelsen. Ingen har frihetsberövats.

02.35 väktare ringde till polisen om att en dörr stod öppen och personer sågs springa därifrån när väktaren kom till platsen vid Vikingstad skola. Polisen åkte till platsen och det kunde konstateras att någon eller några obehöriga hade varit inne i skolan. Polisen har påbörjat en utredning om olaga intrång.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.