13 augusti 08:30, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.11 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och ingen har behövt följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

03.05 polisen fick samtal om att en kvinna kunde ha blivit misshandlad i en bostad i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. Även en ambulans kallades till platsen. När polisen och ambulanspersonalen fick kontakt med den aktuella kvinnan, som är i 55-årsåldern, ville hon varken ha vård eller medverka i utredningen av vad som hänt henne. Polisen har ändå, på grund av så kallad tjänsteplikt påbörjat en utredning om misshandel. Kvinnan bedömdes inte vara allvarligt skadad. En man i 65-årsåldern som kvinnan har en relation med, är misstänkt men inte frihetsberövad.

04.27 polisen fick samtal från stadsdelen Brandkärr i Nyköping om att ett brinnande föremål hade kastats in på en balkong. Polisen åkte till platsen och det visade sig att någon kastat in ett brinnande föremål på balkongen där branden, som var av mindre omfattning, kunde släckas. Polisen har påbörjat en utredningom försök till mordbrand. Ingen person eller egendom skadades och det finns inte heller någon misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.