13 augusti 20:09, Trafikbrott, Uppsala

Förföljande efter stulen bil.

På länsväg 290 strax norr om Skyttorp får en polispatrull syn på en bil som vinglar. Efter kontroll visar det sig också att bilen är anmäld stulen. När polispatrullen ska stoppa bilen väljer föraren att inte stanna, varvid ett förföljande inleds.

I en rondell i höjd med Storvreta kör bilen rakt fram och tvingar föraren till en A-traktor att väja undan. När bilen kommer fram mot en annan polispatrull som har lagt ut spikmatta bromsar föraren och efterföljande polispatrull kan då preja bilen ner i diket.

Föraren till bilen, en man i 20-årsåldern, misstänks för bland annat vårdslöshet i trafik, olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott för eget bruk och innehav samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

I bilen hittar polisen också misstänkt stöldgods som kan kopplas till ett inbrott. Mannen blir därför också misstänkt för stöld genom inbrott. Mannen grips och anhålls senare också efter beslut av åklagare.

Ingen person skadas i samband med förföljandet. Även föraren till A-traktorn, en flicka i 15-årsåldern, klarar sig utan personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.