14 augusti 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

22.46 Göteborg, mord alternativt dråpförsök
Polis larmas till Arvid Lindmansgatan på Hisingen med anledning av att två personer slåss vid bensinstationen. En av de två, en man i 25-årsåldern har en knivskada i magtrakten och körs till sjukhus för vård. Gärningsmannen grips på plats och misstänks för mord alternativt dråpförsök eller försök till grov misshandel. Lite oklara omständigheter då alla på plats var kraftigt berusade.

00.20 Göteborg, rånförsdök
Vid Bjurstigen på Hisingen är det en man i 80-årsåldern som blir utsatt för ett rånförsök när han är ute på en promenad. Två okända män som försöker stjäla hans plånbok utan att lyckas. Mannen gör motstånd och försvarar sig. I tumultet som uppstår får mannen huvudskador och han har flera jack i huvudet som behöver sys. Gärningsmännen försvinner från platsen och är inte hittade. Brottsplatsen är i närheten av mannens bostad och en granne ringde polisen.

01.05 Göteborg, trafikolycka
Vid Bräckemotet är det två mc-förare och en bilist inblandade i en olycka. En av mc-förarna stegrar sin mc på bakhjulet och tappar kontrollen samt kör omkull. En av de inblandade körs till sjukhus med lättare skador. En anmälan gällande vårdslöshet i trafik och olovlig körning upprättas.

03.03 Göteborg, rån
En man i 55-årsåldern blir rånad av förhonom tre okända män när han lämnar en krog på Artillerigatan. Rånet ska ha skett vid viadukten gamla hållplatsen vid Gamlestadstorget. I samband med rånet blir han även misshandlad. Han körs till sjukhus för vård. Lite oklart vad han blev av med.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.