Uppdaterad 14 augusti 13:38

14 augusti 07:23, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har totalt fem personer omhändertagits för fylleri. En av dem överlämnades till vårdnadshavare. Två av dem misstänks för våldsamt motstånd i samband med ingripandena (se nedan gällande ett av dessa ärenden). Utöver nedanstående ärende har ytterligare en person medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan.

00:36 Våldsamt motstånd, Sundsvall
Polisen beordras till Stora torget i Stenstan med anledning av ett bråk. I samband med polisens ingripande mot en påverkad man ska han ha satt sig i motvärn och uttalat hot.
Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott. Ytterligare en person från platsen tas med för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan.

03:36 Hemfridsbrott, Sundsvall
Plisen beordras till Sundsbruk där obehöriga personer ska ha tagit sig in i ett hus där de inte hör hemma. Polisen påträffar tre personer i huset. Förhör hålls med dem och de avlägsnas från platsen. Anmälan gällande hemfridsbrott upprättas där alla tre är misstänkta.  

04:14 Trafikkontroll, Sundsvall
Under tidig morgon hade polisen en trafikkontroll på E4 Njurunda, Sundsvall. En ordningsbot utfärdades gällande hastighetsöverträdelse. 

05:43 Brand, Sundsvall
Polisen larmas om en bilbrand på Gesällvägen i Birsta. En parkerad bil har börjat brinna och är övertänd när räddningstjänst och polis kom till platsen. Det finns ingen uppgift gällande några personskador.

Uppdatering kl 13:30: En anmälan gällande skadegörelse genom brand har upprättats. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.