14 augusti 08:29, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). Elva personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:42 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på E4:an i höjd med Rosenlund, Jönköping, uppstod misstanke om drograttfylleri och olovlig körning mot föraren. Mannen i 25-årsåldern fick följa med polispatrull för provtagning och förhör. Två passagerare, män i 20 respektive 25-årsåldern, blev misstänkta för ringa narkotikabrott för eget bruk.

01:06 Polis larmades till en klockbutik på Storgatan i Jönköping med anledning av att två okända gärningspersoner krossat en ruta till butiken, fått med sig stöldgods och försvunnit därifrån. Det finns i nuläget ingen misstänkt och polispatrull kommer skriva en anmälan om stöld genom inbrott.

01:46 Polis och ambulans larmades till Sturegatan i Skillingaryd med anledning av en misshandel utomhus. En person från allmänheten hade hittat en skadad man på vägen. Ingen misstänkt person fanns då kvar. Polis på plats pratade med vittnen och en förundersökning gällande misshandel inleddes. Målsägande, en man i 45-årsådern, ska ha fått slag mot kroppen och fick följa med ambulans till sjukhus. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. Polispatrull har jobbat vidare med ärendet och på en annan adress i Skillingaryd kunde en utpekad misstänkt gärningsman gripas. Mannen är i 40-årsåldern och var vid 08-tiden i morse fortfarande gripen.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.