14 augusti 08:29, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 131 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). 22 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:31 Polis larmades till Bryggarevägen i Ödeshög med anledning av ett åldringsbrott. En dam i 95-årsåldern hade under fredagskvällen haft besök av två kvinnor som sagt att de skulle byta brandvarnare i damens bostad. De blev insläppta och under besöket tog tjuvarna kvinnans kort och lyckades ta ut 13 000 kronor. Polispatrull har varit på plats och pratat med målsägaren. En anmälan om bedrägeri kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

23:44 SOS-larm inkom till polisen om en bilbrand på Plankgatan i Norrköping. Enligt larmet var det en parkerad bil som brann och det fanns viss spridningsrisk till närliggande bilar. Polis på plats har pratat med vittnen och en anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Ingen person har frihetsberövats och ingen person skadades i samband med händelsen.

02:05 Polis larmades till området Hageby i Norrköping med anledning av bråk i en bostad. Väl på plats omhändertogs en man i 50-årsåldern enligt lagen om berusning och han blev också misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 50-årsåldern, ville dock inte medverka men polispatrull kommer skriva en tjänstepliktig anmälan och har dokumenterat skadorna.

03:10 Polis larmades till området Haga i Norrköping med anledning av bråk i en lägenhet. Väl på plats greps en kvinna i 20-årsåldern misstänkt för misshandel. Målsägande, en annan kvinna i 20-årsåldern, ska inte ha behövt vård av ambulans.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.