Uppdaterad 14 augusti 12:16

14 augusti 11:07, Trafikolycka, personskada, Västerås

Kollision mellan polisbil och personbil.

I korsningen Norra Ringvägen och Vasagatan i Västerås kolliderar en polisbil och en personbil. Polisbilen är på en utryckning när olyckan inträffar.

I personbilen färdas en kvinna och ett barn, och där ska den kvinnliga föraren kunnat ta sig ur bilen. I polisbilen färdas två poliser. Föraren till polisbilen har själv tagit sig ur bilen, däremot är den andra polisen kvar i polisbilen och klagar på smärtor i bland annat nacke och ben.

Ambulansen och räddningstjänsten har precis anlänt till olycksplatsen. Skadeläget är i nuläget oklart.

Uppdaterad kl 12:15

I personbilen färdades en kvinnlig förare och två barn, inte ett barn som tidigare kommunicerats. Samtliga tre kunde själv gå fram till ambulansen innan de avförs till sjukhus för kontroll.

Även de båda poliserna är förda till sjukhus. Passageraren klagade på smärtor i bland annat ett knä och ben och avfördes med ambulans. Föraren till polisbilen ska vara lindrigt skadad, han är också körd till sjukhus av en polispatrull.

Både polisbilen och personbilen kommer att bärgas från platsen.

När det gäller olyckan kommer polisernas agerande att rutinmässigt utredas av avdelningen för särskilda utredningar, SU, som är en fristående och oberoende avdelning inom Polismyndigheten som utreder misstänkta brott som bland annat polisanställda, polisstudenter, domare och åklagare kan ha gjort sig skyldiga till.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.