14 augusti 19:00, Misshandel, Gävleborgs län

Man gripen för misshandel och hot i nära relation.

En kvinna i 45-årsåldern boendes på en ort i Hälsingland uppger att hon ska ha blivit misshandlad av en man som hon har av relation med. Enligt kvinnan ska han bland annat ha tagit strypgrepp och hotat henne innan hon kan fly ut från bostaden.

När polisen kommer till platsen är kvinnan tillbaka i sin bostad där hon kontrolleras av ambulanspersonal. I samband med detta kommer mannen, som också är i 45-årsåldern, tillbaka och han grips då av patrullen misstänkt för bland annat misshandel, narkotikabrott och olaga hot. I samband med att mannen kontrolleras hittas också en kniv, och mannen därför också blir misstänkt för brott mot knivlagen.

Efter förhör beslutar åklagare att mannen ska försättas på fri fot, men att misstankarna mot honom kvarstår.

Klockan 05:43 ringer samma kvinna på nytt och berättar att mannen är tillbaka och att han försöker ta sig in i bostaden genom att slå sönder dörren och eventuellt något fönster. Kvinnan låser in sig på en toalett i väntan på att polisen kommer till platsen.

En polispatrull beordras till platsen och mannen kan gripas. Polisen upprättar en anmälan om misshandel och skadegörelse, men på grund av hög berusningsgrad kommer mannen att höras vid ett senare tillfälle.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.