15 augusti 07:14, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har två personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Den ene överlämnades till vårdnadshavare.

Utöver nedanstående ärenden har polisen utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

01:12 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor på länsväg 363 strax utanför Umeå. Föraren får en ordningsbot då fordonet visar rött ljus framåt, vilket är otillåtet.

02:23 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor på Ersboda i Umeå som har setts framföras i otillåten hastighet. Fordonet tas i beslag för teknisk undersökning då misstanke finns om att det går för fort. Anmälan upprättas.

02:58 Förargelseväckande beteende, Skellefteå
Polisen utfärdar ordningsbot till en bilförare som har fört oljud på allmän plats genom att spela hög musik. Böterna gäller "förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik" och bötesbeloppet är 1000 kronor. 

03:34 Stöldförsök, Umeå
Polisen beordras till Sandbacka med anledning av att en person setts försöka stjäla en cykel. Personen lämnar dock platsen utan cykeln och påträffas inte av polispatrull. Anmälan upprättas gällande försök till stöld. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.