15 augusti 08:11, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har tre personer i länet omhändertagits för fylleri. Utöver nedanstående ärenden har polisen utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Här följer ett urval av nattens ärenden:

00:24 Misshandel, Gällivare
Polisen beordras till Gällivare centrum med anledning av ett bråk. Enligt initiala uppgifter har en man blivit misshandlad av okända gärningspersoner. När polisen kommer till platsen är det lugnt på platsen. En anmälan gällande misshandel upprättas. Målsäganden omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

01:02 Förargelseväckande beteende, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil vid busstation i Kiruna. Föraren får en ordningsbot för att ha fört oljud på allmän plats genom att spela hög musik. Böterna gäller "förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik".

01:31 Skadegörelse, Gällivare
Polisen kontaktas gällande en skadegörelse på en bil i centrum. Personen som ska ha utfört skadegörelsen påträffas inte av polispatrull som åker till platsen. Anmälan gällande skadegörelse upprättas. 

01:31 Skadegörelse, Gällivare
Polisen kontaktas gällande att någon har tagit sönder ett fönster på en bostad strax norr om Gällivare. Polisen åker dit och håller förhör samt dokumenterar. Anmälan gällande skadegörelse upprättas.

01:36 Blåljussabotage, Piteå
I samband med att polispatrull är ute på ett ärende i Piteå centrum blir en polisbil utsatt för sabotage. Okänd gärningsperson/personer ska ha släppt ut luft ur bildäcken. Anmälan gällande blåljussabotage upprättas. 

02:33 Misshandel, Piteå
Polisen beordras till centrum med anledning av en misshandel. En person, en ung man, ska ha blivit misshandlad av flera gärningspersoner, enligt initiala uppgifter. Skadeläget är oklart. Polisen tar upp en anmälan om misshandel. Någon ytterligare information finns inte i ärendet i nuläget.

02:43 Ordningsbot, Kiruna
Polisen utfärdar ordningsbot till en man som har urinerat offentligt i centrum.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.