Uppdaterad 16 augusti 14:02

15 augusti 21:59, Brand, Fagersta

Brand i pizzeria, Fagersta

Polisen larmades vid 22-tiden tillsammans med räddningstjänsten till en pizzeria i centrala Fagersta efter larm om en brand i lokalen.

Pizzerian är placerad i bottenplan på ett flerfamiljshus och fara för brandspridning gjorde att fastigheten utrymdes.

Polisen jobbar i nuläget efter teorin att branden kan vara anlagd och har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Den operativa insatsen fortgår på platsen och polisen har inte möjlighet att kommentera händelsen ytterligare under natten.

Polisen har i nuläget ingen information om att någon skall ha kommit till skada i samband med branden.

Uppdatering 16/8, kl 10:50

Polisen arbetar fortsatt efter teorin att branden är anlagd och händelsen utreds fortfarande som grov mordbrand. Ambitionen är att tekniker ska kunna undersöka brottsplatsen under måndagen.

Ingen person har kommit till skada i branden.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som befunnit sig i närheten av Järnvägsgatan och som har iakttagelser mellan klockan 21.30 och 22.15 från söndagskvällen.

Polisen vill även komma i kontakt med personer som kan ha filmat brandförloppet. Polisen är också angelägen om att komma i kontakt med privatpersoner och näringsidkare som har övervakningskameror i Västanfors.

Alla tips lämnas till 114 14.  

Uppdatering 16/8, kl 14:02

Polisen vill komma i kontakt med en person, klädd i en röd huvtröja, som sprungit efter en person från Järnvägsgatan i riktning mot Bergslagsvägen just efter att pizzerian satts i brand.

Polisen är även angelägen om att komma i kontakt med fyra tjejer på cykel som mött de två personerna på Järnvägsgatan, i höjd med Pizzeria Picasso.

Tips lämnas till 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.