17 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

00.59 Lilla Edet, brand genom skadegörelse.
En bil brinner längs Länsväg 167 i området Västerlanda varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Branden släcks och en anmälan skrivs. Oklart med registreringsnummer då bilen är totalt utbrunnen.

02.03 Göteborg, försök till stöld.
Ett vittne ser hur två personer rör sig på en innergård i området Stampen och de försöker troligen stjäla cyklar. Polis till platsen som kan lokalisera de båda okända personerna som båda är väldigt påverkade. En av dem får även stanna kvar på polishuset för att sova ruset av sig. Ingen cykel tillgripen då polis förmodligen avbröt försöket.

03.40 Götene, narkotikabrott.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist på E20 i höjd med Götene. Visar sig att en passagerare påvisar tecken på drogpåverkan varför denne får följa med för provtagning.

04.21 Göteborg, inbrott i bostad.
Vittne ser och hör hur flera personer tar sig in i en lägenhet på Gånglåten varför flera polispatruller beger sig till platsen. Polisen kan gripa en person i trapphuset medan en gärningsman hoppar ut från ett fönster på baksidan och skadar sig i foten varför ambulans begärs fram till platsen. En hundpatrull påbörjar ett eftersök i området men tyvärr utan resultat. Två personer gripna för grov stöld och den som skadade sig i foten får åka med ambulansen till sjukhus med befarat benbrott.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.