17 augusti 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Johnny Gustavsson och till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. 1 person har gripits.

Natten har varit fylld med fordonskontroller som patruller gjort på eget bevåg och olika larm om inbrott. Mestadels utan att brott kunnat styrkas.

Lite udda var ett samtal om en död uggla av större modell. Den fanns utanför en port på Skepparegatan i Norrköping.

19:00 Polisen fick ett larm om misstänkt skottlossning i Ryd, Linköping.

Det var en man som cyklat med ett vapenliknande föremål som avlossats. Vi åkte dit med flera patruller men fann ingen skadad person och ej någon misstänkt gärningsperson till att börja med. . Efter ett intensivt arbete med informationsinsamling och brottplatsundersökning kunde en person gripas som misstänkt för försök till mord. Mannen, som är i övre tonåren, anhålls 00:56

 22:25 Polisen kallades till Bergslagsgatan i Norrköping.

En kvinna i 20-årsåldern hade blivit rånad på sin väska av en man med ett vasst tillhygge. Kvinnan skadades inte fysiskt av händelsen men var mycket skärrad. Polisen skrev en anmälan om rån.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.