18 augusti 07:18, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Johnny Gustavsson. Telefonsystemet ska uppdateras. Ring gärna på 073-0932365

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Polisen har utfört ett antal rutinmässiga fordonskontroller mestadels utan anmärkningar. Men inte alla, en person bötfälldes för att ha talat i telefon under körning och en annan hade inte längre ett giltigt körkort. Dessutom upplystes en bilförare om att tillåten hastighet på E4:n inte var 157 km/h, han fick en ordningsbot för att minnas det.

Vapenbrott i Norrköping

22:15 Polisen fick ett samtal från en krog i Norrköping. En person hade gjort en mantelrörelse på ett vapenliknande föremål. Vi åkte dit med flera patruller utan att finna mannen. Patrullerna sökte vidare och fick 22:37 kontakt med mannen på ett annat uteställe. När personen greps hade han fortfarande det vapenliknande föremålet med sig. Enligt hans egen utsago handlade det om en replika, alltså inte ett vapen formellt sagt.

01:55 Den misstänkta personen anhölls misstänkt för grovt vapenbrott.

Containerbrand i Linköping

02:16 Polis och räddningstjänst kallades till Ekholmsvägen. En container, som var placerad nära ett garage, brann.

Förbipasserande och polisen försökte släcka innan räddningstjänsten kom fram och släckte på riktigt. Patrullen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

 

Rattfylleri i Norrköping

03:44 En polispatrull kontrollerar ett fordon. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna i 25-årsåldern, är berusad. Hon får följa med till stationen för blåsning och förhör misstänkt för rattfylleri.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.