Uppdaterad 18 augusti 12:17

18 augusti 09:58, Naturkatastrof, Gävleborgs län

Vägar rasar på grund av de stora regnmängderna.

Polisen får just nu in flera samtal om vägar som ger vika efter de stora regnmängderna i Gävleborgs län.

Polisen uppmanar därför boende i Gävleborgs län att inte ge sig ut i trafiken om man absolut inte måste. Polisen uppmanar också resande att inte åka till Gävleborgs län. Detta på grund av större vattensamlingar och risk för vägras.

Klockan 09:21, Hudiksvall

I Tosätter (Enånger) har en väg gett vika och bilister har tvingats att bromsa för att inte åka med i raset. Både polis och räddningstjänst är på plats och skadorna på vägen förvärras hela tiden.

Klockan 09:58, Gävle

Polisen får samtal att delar av Bönavägen i Engesberg, strax norr om Gävle, håller på att ge vika. Enligt anmälaren har asfalten om en sträcka på 10-15 meter börjat kana iväg. Polisen har upprättat kontakt med Gävle kommun och gatukontoret.

Klockan 10:25, Gävle

På Kungsbäcksvägen i Gävle har jordmassor börjat släppa.

Klockan 11:31, Gävle

Ett 70-tal boende i ett studentboende på Kungsbäcksvägen har evakuerats och polisen har spärrat av kring byggnaden som riskerar att rasa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.