19 augusti 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

23.00 Göteborg, grov misshandel
Vid Mariaplan blir en 16-årig kille misshandlad av fyra delvis maskerade killar som har huvor uppdragna och sjalar över munnen. De fyra killarna blir upplockade av en vit bil och försvinner från platsen. Den misshandlade killen körs till sjukhus för vård. Ingen gripen.

01.38 Göteborg, rån och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel
En man i 30-årsåldern ringer och uppger att han blivit rånad på sin bil BMW M5, dator, mobiltelefon och sina hemnycklar.  Han hade blivit avlämnad vid Backadalsmotet men efter att de tvingat med honom i hans bil från Alingsås. Där hade han blivit stoppad och hotad med ett pistolliknande vapen när han var vid sin bil. De tvingade in honom i bilen och de körde från Alingsås ner mot Göteborg där han blev avsläppt vid Backadalsmotet. Rånarna fortsatte med bilen i okänd riktning. Målsägaren blev upplockad av en allmänhet och körd till Olskroksmotet och kontaktade polis. Han har under bilfärden blivit hotad med pistol och slagen men var inte i behov av sjukhusvård.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.