19 augusti 07:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Händelser i urval:

03.16 Polisen fick flera samtal om en bil som hade krockats mot ett trafikljus och hamnat på trottoaren. Det var vid Järnvägsavenyn i Linköping. Ingen person fanns i anslutning till bilen. Polisen sökte efter en förare och efter ett tag hittade en patrull ägaren till bilen i närheten av hans hemadress, som sade att han hade krockat med bilen. Han var inte skadad. Mannen var berusad och blev misstänkt för rattfylleri, smitning från trafikolycksplats och ringa narkotikabrott. Han togs med för provtagning. Mannen är i 20-årsåldern.

04.35 Polisen fick samtal om en bil som stod och brann på en plats utanför Vadstena. Räddningstjänsten släckte branden. Polisen undersökte omständigheterna och skriver en anmälan om skadegörelse. Misstanken är att branden var anlagd. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.