19 augusti 07:03, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Jämtlands län.

Under natten har en person omhändertagits för fylleri. Utöver nedanstående ärenden har polisen utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Ett urval av nattens ärenden:

00:06 Fjällräddning, Åre
Polisen kontaktas gällande två personer som övernattat i Vålådalen och som har vaknat av att vattnet stigit i älven bredvid dem. De ska ha blivit blöta och deras utrustning ska ha flutit ut i vattnet. 

Polisens vakthavande befäl fattade beslut om fjällräddning enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallades ut. De lastade de nödställda och tog dem till värmen. Personerna ska ha mått bra men ha varit något nedkylda.

00:43 Rattfylleri, Östersund
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Lugnvik. Misstanke uppstod om att föraren, en kvinna, var påverkad av narkotika. Hon togs med för provtagning och förhör. Anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott upprättades. Kvinnan misstänks även för olovlig körning då hon saknade körkort. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.