Uppdaterad 21 augusti 21:17

19 augusti 17:21, Försvunnen person, Tierp

Den person som varit försvunnen vid Vendelsjön har hittats vid liv.

Den kvinna som varit försvunnen är anträffad vid liv och räddningsinsatsen har avslutats. I nuläget bedöms inget brott ligga bakom försvinnandet. Kvinnan anträffades av försvaret på eftermiddagen och har förts till sjukhus med ambulans för vård. I nuläget har polisen ingen övrig kommentar till händelsen.

Ursprunglig text:

Polisen söker just nu efter en kvinna i 60-årsåldern som misstänks ha försvunnit under onsdagen i området kring Vendelsjön.

Polisen är angelägen om att få in tips som kan leda till att kvinnan hittas. Tips lämnas till 114 14 eller till 112 vid nödläge.

Uppdatering kl 21:11

Anhöriga har godkänt att polisen publicerar en bild på den försvunna kvinnan.

Uppdatering 20/8 kl 09:18

Kvinnan är fortsatt försvunnen och polisen har inlett så kallad räddningstjänst.

Uppdatering 21/8 kl 14:10

En stor resurs från polisen arbetar med sökandet efter den försvunna kvinnan. I arbetet används både hundar och helikopter.
Förutom sökandet på plats i terrängen pågår även ett utredningsarbete för att försöka lokalisera kvinnan med hjälp av elektroniska spår (mobiltelefon) och för att skapa en helhetsbild av personen vilket kan vara till hjälp i sökarbetet. Polisen ber därför personer som känner den försvunna kvinnan väl (och som polisen ännu inte har talat med) att höra av sig till 114 14 för att komma i kontakt med polisens utredare.

I sökarbetet samverkar polisen med flera andra aktörer. Sjöräddningen har genomfört sökinsatser på Vendelsjön, civila räddningshundsekipage söker i terrängen, 10 st specialutbildade fjällräddare deltar i sökarbetet med fyrhjulingar och hund, Försvarsmakten genomför sektorsök med egen personal och frivilligorganisationen Missing People har anslutit under lördagen med en sökstyrka.

Det är fortfarande oklart hur kvinnan var klädd vid försvinnandet, men hennes senaste kända klädsel är grå kofta, grå mjukisbyxor och svart t-shirt med tryckt text. Det är troligt att hon fortfarande bär dessa kläder.  

Det finns inga misstankar om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.