02 augusti 07:33, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning.

Polisen har utöver nedanstående utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

22:26 Brott mot knivlagen m.m., Luleå: Polispatrull beordras till Örnäset där en man som misstänks vara påverkad uppges dra i bildörrar. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av brusade personer. I samband med detta påträffas en kniv och en anmälan om brott mot knivlagen kommer att upprättas. Mannen misstänks även för försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet.

22:47 Misshandel, Piteå: Polispatrull beordras till Pitholm med anledning av ett bråk. En man misstänks i samband med detta ha misshandlat och hotat en annan man. Det finns inga uppgifter om att någon ska behövt uppsöka sjukvård. En anmälan gällande misshandel samt olaga hot upprättas.

23:11 Viltolycka, Arvidsjaur: Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med en älg på E45, Arvidsjaur. Inga personskador rapporteras.

23:28 Stöld genom inbrott, Luleå: Polisen larmas till Porsön där en person befinner sig inne på ett företags område. En man i 40-årsåldern anträffas med misstänkt stöldgods. På mannen påträffas även en kniv som tas i beslag. En anmälan gällande stöld genom inbrott samt brott mot knivlagen upprättas.

05:50 Viltolycka, Piteå: Polisen får samtal om att en lastbil kolliderat med en älg på länsväg 502, cirka fem kilometer sydväst om Hemmingsmark. Det finns inga uppgifter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.