Uppdaterad 03 augusti 06:30

02 augusti 19:02, Mord/dråp, försök, Upplands-bro

Vittnen har uppgett att ett antal personer har skjutit mot en bil i Bro. De misstänkta gärningspersonerna lämnade sedan platsen på moped.

Polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen för teknisk undersökning.

Uppdatering kl 20:12

Bilen och de personer som färdades i bilen som besköts har påträffats. Ingen av målsägandena har behövt uppsöka läkarvård. En förundersökning är inledd på mordförsök samt grovt vapenbrott. Bilen är tagen i beslag. Ingen av de misstänkta gärningspersonerna är gripna.

Uppdatering den 3 augusti kl 05:45

Under natten har två män i 25-års åldern frihetsberövats. Deras roller i händelsen håller genom bland annat förhör på att klargöras.

Brottsrubriceringen har utökats till att även omfattas av försök till grovt rån.

Under en av de vidtagna utredningsåtgätrderna har ett oidentifierat föremål anträffats. Det håller polisen på att fastställa vad det är. Platsen för detta är avspärrad.

Uppdatering den 3 augusti kl 06:00

Det oidentifierade föremålet har transporterats från platsen av bombtekniker. Brottsutredningen omfattar nu även rubriceringen förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering den 3 augusti kl 06:30

De båda männen som varit frihetsberövade har efter förhör gripits och därefter anhållits av åklagare.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.