02 augusti 20:45, Åldringsbrott, Finspång

Ännu en äldre person utsatt för bedrägeriförsök i Östergötland.

19.11 polisen fick samtal om att en äldre person i Finspång hade blivit utsatt för ett åldringsbrott vid 16-tiden idag. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt.

En kvinna har ringt till den drabbade och sagt att hon hade för avsikt att komma och byta brandvarnaren. Strax efteråt kom två kvinnor och gjorde något med brandvarnaren. Därefter bad de att få se den drabbades bankkort vilket de fick. När de frågade om kortkoden fick de även den varefter de försvann. Efteråt kom den drabbade på sitt misstag och ringde och spärrade kortet.

Polisen har påbörjat en utredning om försök till bedrägeri.

Händelse har inträffat i Nyhemsområdet i Finspång. Polisen behöver allmänhetens hjälp med iakttagelser om någon har sett de båda misstänkta kvinnliga gärningspersonerna. De är i 30-40-årsåldern och ca 170 cm långa. De hade mörkbrunt hår och bar mörka kläder. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.