20 augusti 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02:59 SOS-larm inkom till polisen om en trafikolycka på riksväg 35, söder om Åtvidaberg. Enligt larmet ska en bilist ha kört in i ett träd och en person ska vara drabbad. Väl på plats visade det sig att föraren av bilen, en man i 40-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus. Han ska ha varit vaken men frågor gällande skadeläget hänvisas till sjukvården. En anmälan om misstänkt rattfylleri kommer skrivas.  

05:47 Polis larmades till Hospitalsgatan i Norrköping med anledning av ett inbrott i en bil. Någon gång under natten har tjuven/tjuvarna krossat en ruta till en parkerad bil, tagit sig in och fått med sig stöldgods i form av verktyg. En brottsplatsundersökning har genomförts och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.