21 augusti 08:13, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Björn Öberg.

Sammanfattning av natten i Södermanland. Polisen i Södermanland har hanterat ett 80-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits, 13 personer har omhändertagits på grund av berusning, narkotikapåverkan, eller att de var i behov av psykvård. Händelser i urval:

23.05 Personal på sjukhuset i Nyköping kontaktade polisen. Fyra killar i 15-årsåldern hade kommit in efter att ha kört av vägen med en A-traktor i hög hastighet. Polis kom till sjukhuset. En av ungdomarna hade brutit en hand, i övrigt var det inga större skador, trots att ingen ska ha haft bälte på sig. Olyckan hade inträffat i Stigtomta. Vårdnadshavare hade också tillkallats till sjukhuset. Polisen skrev en anmälan om olovlig körning, vårdslöshet i trafik, samt vållande till kroppsskada. Fordonet togs i beslag för teknisk undersökning.

00.57 Polisen tog emot överfallslarm från ordningsvakt i centrala Strängnäs. Polisen kom dit. Det hade varit bråkigt på platsen och ordningsvakterna ska ha hamnat i underläge. En man i 20-årsåldern blev misstänkt för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Han avlägsnades från platsen av polis. En kvinna i samma ålder blev misstänkt för förgripelse mot tjänsteman då hon ska ha hindrat ordningsvakten att utföra sitt jobb vid ingripandet. Polisen skrev också en motanmälan om misshandel med kvinnan som målsägande. Hon ska ha blivit knuffad av vakten och slagit huvudet i en stolpe. Ingen ska ha haft behov av ambulans.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.