Uppdaterad 22 augusti 15:39

21 augusti 19:20, Brand, Sala

Brand i Sala.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och grov mordbrand på grund av oklara omständigheter kring en brand i husvagn i Sala. Platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning som kommer ske under morgondagen.

En person är allvarligt skadad och förd till sjukhus. En person har avlidit. Anhöriga är underrättade.

Uppdatering 22/8 kl 09:09
Den avlidna personen är en kvinna i 65-årsåldern och den skadade personen är en man i samma ålder. Med anledning av mannens skador har han ej gått att höra om händelsen. Skadeläget beskrevs tidigare som allvarligt. Förnyad kontakt kommer att tas under dagen med sjukvården angående skadeläget.
Händelsen rubriceras fortsatt som mord och grov mordbrand, men det finns ingen misstänkt.
Innan en teknisk undersökning kan genomföras ska platsen gås igenom med brandhund – detta kan komma att dröja till måndag.

Uppdatering 22/8 kl 15:31
Brandplatsen har undersökts både med brandhärdshund och brottsplatsundersökningshund. Med anledning av förundersökningssekretess kommenterar polisen inte resultatet av dessa undersökningar.
Polisen har även genomfört en dörrknackning i området och hört vittnen om händelsen.
Inga nya uppgifter om tillståndet för den skadade mannen har gått att få från sjukvården.
Nu planeras för att genomföra en teknisk undersökning under måndagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.