22 augusti 06:51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur Kvällen/natten händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson

210821

Kl 19.19 Göteborg, mord alt. dråp
Polis och ambulans larmas till Saffransgatan där en anmälare uppger att det finns en avliden person i en lägenhet. Det ska finnas ytterligare tre personer i lägenheten och enligt egen utsaga har det pågått en fest i lägenheten i flera dagar. Oklara omständigheter i övrigt. När polisen anländer finner man en död man under köksbordet och ingen kan redogöra för vad som inträffat. Mannen har uppenbart varit avliden en tid. Den avlidne avförs från platsen till rättsmedicin för att fastställa dödsorsak. De övriga tre i lägenheten hämtas till förhör efter beslut av åklagare. Lägenheten spärras av och då det för tillfället inte går att avgöra hur mannen avlidit så inleds förundersökning med rubricering mord alt. dråp. Samtliga som hämtats till förhör släpps efter genomfört förhör.     

Kl 20.56 Göteborg, misstänkt rattfylleri på camping
En ordningsvakt ingriper mot en misstänkt rattfyllerist på Askims Camping under färd på området. Föraren, en man blir bråkig under tiden som ordningsvakten väntar på larmad polis. Den misstänkte beläggs med fängsel. Polis anländer och mannen medtogs för provtagning.  

Kl 21.13 Uddevalla. Grovt olaga hot mm (Relationsbrott)
Polis larmas till en restaurang vid Vällebergsvägen i Ljungskile. En man uppges hota omgivningen med en större kniv. Mannen/den misstänkte uppges dock ha lämnat platsen.Någon person ska även ha blivit slagen av den misstänkte. Uppgifter pekar på att han tagit sig in i en lägenhet där ha har tidigare relation till innehavaren. Polis söker efter den misstänkte på platsen och han kan gripas på utsidan av bostaden. Den misstänkte har dock varit inne i bostaden och även hotat innehavaren. Den misstänkte är nu misstänkt för grovt olaga hot samt brott mot knivlag. Beslag av knivar.  

Kl 23.16 Göteborg, trafikolycka/singel
En personbil kör av okänd anledning in i en fasad till en fastighet vid Erik Dahlbergsgatan. Två personer i bilen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Föraren, en kvinna klarar sig utan skador men hon misstänks för vårdslöshet i trafik. Passageraren, en kvinna klagar på smärta från ryggen och körs för kontroll till sjukhus.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.