22 augusti 08:33, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av natten.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 126 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. 20 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01:18 Under lördagskvällen var det en bilträff på parkeringen vid Media Markt i Tornby, Linköping. Polispatruller har vid olika tillfällen under kvällen genomfört kontroller för att säkerställa att ordningen upprätthålls och strax efter klockan 01 inkom larm om pågående bråk vid området. När polispatrull anlänt var det mycket folk och rörigt på plats. Polisen försökte bilda sig en uppfattning om vad som hänt. Två personer omhändertogs enligt lagen om berusning. Två anmälningar om misshandel samt en anmälan om ringa misshandel skrev också men på grund av hög berusningsgrad har inga förhör kunnat genomföras.

02:15 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Finspångsvägen i Norrköping med anledning av en trafikolycka. Två personbilar ska ha kolliderat och fyra personer vara drabbade. Väl på plats visade det sig att alla fyra personer fått följa med ambulans till sjukhus för en kontroll. En av dem ska ha klagat på nacksmärta men i övrigt hänvisas frågor om skadeläget till sjukvården. Polispatrull kommer skriva en anmälan om trafikolycka där föraren i den ena bilen fått en böteslapp för att en ha anpassat avstånd till framförvarande fordon.

04:25 SOS-larm inkom till polisen om en trafikolycka på E4:an i höjd med Ödeshög. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha väjt för ett djur och då voltat. Föraren, en man i 35-årsåldern, ska inte ha behövt följa med ambulans. En bärgare kallades till platsen och polispatrull kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.