Just nu är det problem med att använda Polisens e-tjänster. Om ditt ärende är brådskande ring 114 14. Vid pågående brott eller akut situation ring 112.

Uppdaterad 23 augusti 07:18

23 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon. Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Fredrik Svedemyr.

03.03 Brand, Häggvägen, Bollebygd. En moped brinner på en gångväg, och polis samt räddningstjänst skickas till platsen. Branden släcks, och en anmälan skadegörelse genom brand skrivs.

21.29 Trafikolycka, Härenegatan, Lidköping. En mopedist och en bilist kolliderar på Härenegatan, och polis samt ambulans larmas till platsen. Mopedisten, en 15-årig flicka, får skrapsår och förs med ambulans till sjukhus. En anmälan ej iakttagit väjningsplikt skrivs gällande föraren av personbilen.

02.35 Trafikbrott, Göteborgsvägen, Uddevalla. Polispatrull stoppar en motrocykel för kontroll på Göteborgsvägen. Motorcykeln visar sig vara stulen, och föraren, en man, visar tecken på påverkan och saknar behörighet att köra. Han grips som misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning samt rattfylleri. Motorcykeln bärgas och tas i beslag.

03.33 Skadegörelse genom brand, E 45 Göta. En parkerad bil brinner, och polis samt räddningstjänst skickas till platsen. Rutan är inslagen, och därefter har eld tänts på i coupén. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs.

04.11 Trafikolycka, vilt, väg 2257 Åmål. En personbil kolliderar med en älg, och föraren, en man, uppger smärta i rygg. Han förs med ambulans till sjukhus. Jägare skickas till platsen för att ta hand om älgen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.