24 augusti 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

22.00 Mellerud, hot mot tjänsteman
En påverkad kvinna ringer till polisen och uttalar hot mot en polis. Kvinnan hämtas till förhör.

23.55 Töreboda, stöld genom inbrott
Väktare konstaterar att det varit inbrott i Kommunhuset och larmar polis. Ett fönster är uppbrutet på baksidan huset och någon har rotat runt i lokalerna. Oklart vad som saknas. Ingen gripen.

00.34 Trollhättan, bilbrand
polis och räddningstjänst larmas till Skolvägen i Sjuntorp med anledning av det brinner i en parkerad bil. Räddningstjänsten släcker och polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

01.33 Grebbestad, trafikbrott
På länsväg 163 är det två personer i en bil som ska stoppas för kontroll, men de vägrar att stanna på polismans tecken. Ett förföljande inleds och en stund senare blir det stopp i Tanumshede där föraren av bilen kör på polisbilen. De båda i bilen grips. mannen som körde är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och drograttfylleri. Passageraren i bilen en kvinna är inte misstänkt. 

05.01 Göteborg, tillgrepp av fortskaffningsmedel
Vid Ekedalsgatan är det en man på MC som kör omkull. Han går från platsen med oklara skador och MC:n lämnas kvar. Polisen tar MC:n i beslag då den misstänks vara stulen. Föraren stoppas efter en stund då han stulit en cykel och försökt cykla från området. Oklart om han var i behov av sjukhusvård. 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.