24 augusti 19:38, Åldringsbrott, Gislaved

Äldre dam utsatt för bedragare - blev av med 7200 kronor.

17:59 Polis larmades till en bostad i området Anderstorp, Gislaved, med anledning av ett bedrägeri. Vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen ska en dam i 95-årsåldern ha fått ett samtal från en person som ville komma förbi och kontrollera brandvarnaren.

Kort efteråt dök en man och en kvinna upp vid damens bostad. Medan bedragarna bytte brandvarnaren fick de med sig damens bankkort. 7200 kronor ska ha försvunnit. Polispatrull på plats kommer skriva en anmälan om bedrägeri. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så skyddar du dig:

* Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Var kritisk mot okända besökare. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll. Om du släpper in någon okänd person, var uppmärksam på att inte fler personer smiter in när du är distraherad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.