Uppdaterad 25 augusti 08:17

25 augusti 00:53, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser i länet

00:53 - Lugn start på natten, inget att rapportera

01:40 - Stöld i bostad. Boliden, Skellefteå

Polis kallas till en lägenhet där någon enligt uppgift har trängt sig in och tillgripit saker medan lägenhetsinnehavaren sovit. Polis skriver anmälan gällande stöld i bostad och håller förhör.

03:22 - Lugnt i länet

06:00 - Fortsatt lugnt

Sammanfattningsvis har det varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering 08:17 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

01:45 Olaga hot, Umeå: Polisen får samtal om att en man uppges ha hotat en person med ett tillhygge i en samlingslokal på Ålidhem. Ingen har skadats i samband med hotet och den hotade personen har tagit sig därifrån.

Polisresurser beordras till platsen. Mannen vill inte komma ut ur lokalen. Polisens förhandlare kallas ut och strax före klockan fem kan mannen gripas under lugna former.

Förhör hålls och platsen dokumenteras. En anmälan gällande grovt olaga hot upprättas.

Efter förhör har åklagare fattat beslut om att anhålla mannen och ytterligare förhör med försvarare närvarande kommer att hållas under dagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.