25 augusti 06:42, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.28 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, mestadels utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.53 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på A6-området i Jönköping blev föraren, en man i 25-årsåldern misstänkt för rattfylleri efter att han blåst positivt utslag i polisens sållningsinstrument. Han fick följa med för provtagning och förhör varefter han frigavs. Polisens bevisinstrument visade att mannen hade motsvarande 1 promille alkohol i blodet varvid han blev misstänkt för grovt rattfylleri.

Under natten har ett antal bilist kontrollerats och rapporterats för olika typer av trafikbrott, huvudsakligen på E4 i Jönköping. Flera förare har fått sina körkort omhändertagna på grund av hastighetsöverträdelse.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.