25 augusti 12:41, Åldringsbrott, Gislaved

En man, som är över 100 år, blev bestulen i sitt hem.

Strax innan klockan 09:30 idag onsdag fick polisen vetskap om ett åldringsbrott som hade inträffat i Gislaved under tisdagen.

Igår tisdag hade en man, som är över 100 år, fått besök i sin bostad av två för honom okända personer; en man och en kvinna.

Dessa personer ska ha utgett sig för att de skulle byta batteri i brandvarnaren. Personerna ska ha tagit sig in i bostaden och kommit därifrån med 200 kronor i kontanter.

Idag har polisen varit hemma hos den drabbade mannen för förhör. Händelsen rubriceras som grov stöld. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Så kan du skydda dig mot bedrägerier om någon besöker dig i ditt hem:

* Om du får besök från någon som utger sig för att komma från ett företag, en bostadsvärd, hemtjänsten eller liknande är det viktigt att du kontrollerar deras legitimation innan du släpper in personen. Det ska vara en legitimation som är utställd på aktuellt företag och där namn och foto finns med. 

* För att vara helt säker kan du själv ringa det företag eller liknande som personen uppger att man kommer ifrån. Låt personen vänta kvar utanför dörren, som du stänger och låser, medan du tar reda på ett telefonnummer till aktuellt företag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.