Uppdaterad 25 augusti 17:51

25 augusti 13:19, Mord/dråp, Linköping

Person avliden efter skottlossning i Skäggetorps centrum.

13:10 Polisen larmades till Skäggetorps centrum med anledning av att inringare hade hört höga smällar som uppfattades som misstänkt skottlossning. Flera polispatruller beordrades till platsen för att ta reda på vad som har inträffat.

Uppdatering 13:30
Det finns anledning att misstänka att ett grovt brott har inträffat och polisen vill uppmana alla privatpersoner som befinner sig i Skäggetorps centrum att ta kontakt med poliser på platsen och berätta vad man har sett eller hört. Alla vittnesuppgifter om händelsen eller misstänkta personer kan vara av största värde för utredningen. Kontakta annars polisen på 114 14 eller i brådskande fall 112.

Uppdatering 14:29
Polisen kan bekräfta att det är en skottlossning som inträffat i restaurangmiljö. Polisen vill fortsätta att poängtera vikten av vittnesmål. Alla tips som kan leda utredningen framåt tas tacksamt emot. Många polispatruller är involverade i ärendet och kvar i området för att arbeta med ärendet.

Uppdatering 15:15
En person har avlidit, anhöriga är inte underrättade. En förundersökning gällande mord har inletts. Från klockan 16:30 kommer lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström att finnas på plats i Skäggetorps centrum och vara tillgänglig för media.

Uppdatering 17:50
Den avlidne är en man i 30-årsåldern. Närmast anhöriga är underrättade.

Torsdag: Texten komer att uppdateras när vi får något nytt att förmedla.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.