Uppdaterad 25 augusti 17:16

25 augusti 14:17, Mord/dråp, försök, Göteborg

Vittnen söks efter mordförsök i Delsjöområdet

Vittnen söks efter mordförsök i Delsjöområdet

Polisen vill komma i kontakt med vittnen som befann sig i Delsjöområdet i Göteborg i måndags eftermiddag.

Det var i måndags den 23 augusti vid 15-tiden som en kvinna i 35-årsåldern överfölls och misshandlades av en okänd man. Hon angreps när hon promenerade mot parkeringen Delsjöområdet Grindparkeringen cirka 80-100 meter upp på Södra sjöslingan. Området är beläget söder om Stora Delsjön i Göteborg. 

Kvinnan utsattes för allvarlig misshandel och svimmade av i samband med överfallet som är rubricerad som försök till mord.

Polisen vill få in fler uppgifter och söker nu personer som befann sig i området i anslutning till händelsen. Aktuellt område är parkeringen Delsjöområdet Grindparkeringen samt området kring Södra sjöslingan. Aktuell tidpunkt för iakttagelser är cirka kl.14:15-16:00. Kvinnan som överfölls är i 35-årsåldern, har brunt hår och bar en beige t-shirt och svarta shorts vid tillfället.

Särskilt vill polisen komma i kontakt med två tjejer i övre tonåren och en kvinna med en liten hund i ett orange släpande koppel som mötte kvinnan på promenadvägen innan överfallet. För att kartlägga händelseförloppet vill polisen prata med alla som rört sig i närområdet vid tidpunkten – även om man inte har gjort några iakttagelser. Kontakta polisen via telefon 114 14 eller tipssidan på polisen.se.

Polisen arbetar brett med förundersökningen genom bland annat kartläggning av händelseförloppet, tekniska undersökningar, inre spaning och förhör.

Polisen har även förstärkt närvaro i Delsjöområdet i trygghetsskapande syfte. Mobila poliskontoret finns på plats på grusparkeringen vid stora Delsjöns södra ände onsdag-fredag kl.12-21. Där kan man också lämna tips och iakttagelser om händelsen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.