26 augusti 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

22.30 Trollhättan, rån
En kvinna i 30-årsåldern ringer och uppger att hon blivit rånad på sin mobiltelefon, 200 kr i kontanter och ett armband av en okänd maskerad man som hotade henne med kniv. Rånet ska ha skett i skogen bakom polishuset. Kvinnan klarade sig utan fysiska skador. 

04.41 Skara, stöld
Vid Simmatorps egendom är det tjuvar som stjäl grön diesel cirka 2000 liter från en dieseltank och en släpkärra.

04.55 Göteborg, rån
Vid Brunnsparken är det en man i 40-årsåldern som tar kontakt med en polispatrull och han uppger att han blivit rånad på ett hotellrum på Posthotellet vid Drottningtorget. Han uppger att han träffat en ung kvinna på Wandas vid Andra Långgtan och följt med henne till hotellrummet. På rummet kommer det in två män som tvingar honom att swisha 5000 kronor under hot om våld. De tvingar de ut honom till en närbelägen bankomat där han tvingas ta ut 5000 kronor till innan de lämnar honom. Polisen gör en husrannsakan på hotellrummet och där grips kvinnan och de två männen misstänkta för rån. Mannen klarar sig utan fysiska skador.

05.52 Lilla Edet, trafikolycka
På länsväg 167 vid Västerlanda är det en manlig mc-förare som väjer för ett rådjur och ramlar av motorcykeln som i sin tur åker in i en mötande bil. MC-föraren klagar på illamående och nacksmärtor. Han körs till NÄL för kontroll. Bilisten klarade sig oskadd.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.