27 augusti 07:58, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:01 Trafikbrott, Östersund
Ett fordon med körförbud stoppas och kontrolleras utanför Östersund. En ordningsbot (böter) utfärdas.

23:12 Narkotikabrott, Strömsund
När polis ska kontrollera en person i Strömsund försöker personen först springa ifrån polisen. Misstanke uppstår om att personen, en man, är påverkad av narkotika och han får följa med för provtagning. Anmälan gällande ringa narkotika, eget bruk, ska upprättas. 

23:58 Rattfylleri, Östersund
Polis stoppar och kontrollerar en moped på E14 vid Grytan. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna i 35-årsåldern, är påverkad av narkotika. Hon får följa med för provtagning och förhör och en anmälan upprättas gällande misstänkt rattfylleri samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

01:15 Rattfylleri mm, Östersund
När polis ska stoppa och kontrollera en moped på E14 vid Grytan stannar inte föraren. Färden tar stopp när föraren kör in på en gräsmatta. Föraren, en man i 35-årsåldern, misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott, eget bruk och innehav, samt att ej ha stannat på polismans tecken. Förhör hålls och en anmälan upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.