27 augusti 16:36, Trafikolycka, Jönköping

Flera olyckor på riksväg 40 - en person förd till sjukhus.

14:06 Polis larmades till riksväg 40 i höjd med Åkarp, i riktning mot Nässjö, med anledning av en trafikolycka. En mc-förare ska ha fått vattenplaning och åkt av vägen. Föraren, en man i 65-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus. Frågor gällande skadeläget hänvisas till sjukvården. Polispatrull kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. 

I samband med detta skedde ytterligare en trafikolycka på riksväg 40 fast i den andra riktning, mot Jönköping. Där var tre bilar inblandade i en kökrock och bärgare behövdes till platsen. Föraren i den ena bilen, en man i 60-årsåldern, fick en böteslapp för att ej ha anpassat avståndet till framförvarande fordon. Ingen person ska ha behövt följa med ambulans till sjukhus. 

På grund av dessa olyckor har bilköerna varit långa. För att få den senaste informationen kolla på Trafikverkets hemsida. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.