Uppdaterad 31 augusti 21:17

27 augusti 21:26, Räddningsinsats, Valdemarsvik

Sökinsats efter försvunnen seglare.

Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) har en pågående insats vid kusten utanför Valdemarsvik sedan klockan 15:45 idag fredag. En segelbåt med en person ombord ska ha lämnat Gotland under torsdagen men inte kommit fram till sin destination i den östgötska skärgården.

Vrakdelar har setts vid Torrö i Valdemarsviks kommun och flera enheter från både Sjö- och flygräddningscentralen, Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet och räddningstjänsten var på plats under kvällen i räddningsarbetet. Polisen har också assisterat Sjö- och flygräddningscentralen under insatsen med hjälp av hundpatrull som har sökt av vid strandkanten.

Uppdatering lördag 09:16

Polisen har upprättat en anmälan om försvunnen person och under dagen ska en hundpatrull ut vid Fyrudden och söka på land i dagsljus.

Uppdatering söndag 12:46 

Polisen har i samverkan med kustbevakningen fortsatt sökandet efter seglaren. Det är mycket oklart var båten har förlist vilket försvårar arbetet utanför Gryts skärgård.

Uppdatering tisdag 31/8, 21:17

Seglaren som varit försvunnen har anträffats avliden i Kalmarsund. Närmast anhörig har underrättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.