Uppdaterad 28 augusti 07:41

28 augusti 04:12, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

22:19 - Rattfylleri. Robertsfors

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen blåser föraren positivt för alkohol i utandningsluften. Föraren medtas till provtagning och en anmälan gällande rattfylleri upprättas.

23:31 - Grov misshandel. Skellefteå

Polis får samtal om bråk utomhus. På plats finner polis en person skadad och initiala uppgifter gör gällande att ett tillhygge kan ha använts. Den skadade personen fördes med ambulans till sjukhus för kontroll av sina skador. En person är gripen och utredningsarbetet fortsätter under natten och morgondagen.

02:01 - Narkotikabrott. Centrala Umeå

Polis kontrollerar en person. Vid kontrollen misstänks personen vara påverkad av narkotika och medtas till provtagning. Polis upprättar anmälan.

04:45 - Lugnt i länet

5 personer har hittills blivit omhändertagna på grund av sin berusning.

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

 

Uppdatering klockan 07:33 av Maria Linné, presstalesperson:

02:02 Hot mot tjänsteman, Umeå
Polisen beordras till en adress i Umeå med anledning av att en man ska ha hotat en taxichaufför. Polisen överlämnar mannen till en anhörig då han är berusad. En anmälan upprättas gällande hot mot tjänsteman samt ringa bedrägeri då han inte ska ha betalat för taxiresan.

02:20 Skadegörelse, Skellefteå
Polisen beordras till centrum med anledning av en skadegörelse. En person ska ha krossat en ruta på en fastighet. Polisen påträffar den misstänkte. Han omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande skadegörelse upprättas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.